"Jadikan Handphone Sumber Kedua Pendapatan Anda"


Salam sejahtera kepada sahabat semua,

Sebelum ini, saya juga seperti anda. Sering terlibat dengan pelbagai jenis skim, program dan sebagainya di internet. Boleh dikatakan pendapatan saya dengan skim-skim tersebut hanyalah mencecah RMxxx tiga angka sahaja dan tak pernah mencecah empat angka walaupun RM1,000 sekalipun. Macam-macam skim dan program yang pernah saya masuk contohnya:

* Forex - terus terang saya katakan, berbelas kali topup modal, berbelas kali itu jugalah kerugian sehingga kering akaun. Pernah beberapa kali "win" dalam trading di siang hari tapi licin pula akaun di malam hari. Adat berforex begitulah, dalam satu minit je duit dalam akaun boleh lesap.

* MLM - sebut MLM ramai orang pun takut dan risau. Kita pun banyak disogokkan dengan kereta besar dan mewah oleh upline yang menyebabkan kita nak join (tapi adakah benar mereka berjaya atau kereta pinjam atau kereta hasil dari perniagaan kencang mereka yang lain?). Bila dah join dan nak promosi pada rakan-rakan. 10 orang yang kita jumpa, seorang sahaja yg berminat. Tambahan pula, produknya seolah-olah tak payah pakai atau tak perlu pun. Malahan jika ada maintain bulanan, kebanyakkan produknya seperti tiada keperluan untuk maintain.

* Bisnes kedai makan - untung memang untung kalau buka banyak cawangan tapi modalnya besar. Tapi persoalannya; adakah kita sendiri pandai memasak?

* Hartanah - saya akui memang menguntungkan tapi untuk jangkamasa yang panjang contohnya 3-5 tahun. Dan di antara 3-5 tahun, kita nak makan apa bulan-bulan sambil menunggu? Satu lagi, permulaan untuk terlibat dengan hartanah ni memerlukan modal yang besar serendah RM10 ribu dan ada yang sampai RM200 ribu.

* Emas - menguntungkan tapi emas juga disandarkan pada spekulasi. Contohnya dari awal tahun 2013 hingga sekarang, emas menunjukkan harga yang menurun dan tak stabil. Tambahan pula, emas memerlukan modal yang sederhana besar bermula dari RM1,500. Nak menunggu RM1,500 meningkat harus menunggu berminggu-minggu malah berbulan-bulan.

* Saham BSKL - sama sahaja seperti Forex. Apabila kerugian melanda, dalam beberapa minit je duit boleh lesap dan rugi besar. Tambahan pula, kena perlukan ilmu yang banyak dan mengkaji beratus-ratus syarikat yang disenaraikan untuk terlibat dengan saham.

Aduhai, pendek kata semua yang saya senaraikan di atas memerlukan modal, tempoh masa yang lama atau risiko yang besar. Jadi, saya telah menjumpai satu perniagaan yang pada pendapat saya, satu perniagaan yang mempunyai peluang amat cerah untuk maju dimasa akan datang. Perniagaan yang dimaksudkan ialah perniagaan Prepaid Tune Talk Tone Excel.

Ya, bunyinya macam jual prepaid yang untung sen-sen sahaja. Benar jika mengambil konsep menjual prepaid biasa dan mendapat keuntungan di antara 3-4%. Keuntungan dah tentu sekali jual topup sahaja. Tapi berbeza pula dengan Prepaid Tune Talk Tone Excel iaitu:

Tune Talk Tone Excel telah mengadakan satu program di mana sebagai pengguna talian Tune Talk, anda juga boleh menjual SIM kad ini kepada orang lain dan setiap kali orang tersebut topup dimana-mana kedai sekali pun, anda akan dapat komisyen setiap bulan di rumah.

Apa kata anda luangkan sedikit masa untuk menonton video dari Tuan Mazelan Abas di bawah ini yang telah memperoleh pendapatan melebihi RM40,000 ribu sebulan dan berterusan. Inilah video yang telah banyak mengubah nasib rakan-rakan kita dan mungkin juga mengubah nasib anda secara menyeluruh.

 

Mazelan Abas 010-5232047

Bulan 20 Julai 2010, adalah tarikh saya menyertai WOW Program TuneTalk/ToneExcel ini, maka pada bulan inilah saya perlu berkongsi apa yang saya capai dalam 3 tahun ini dan juga apa tindakan diatas percapaian tersebut, samada ianya baik atau pun buruk.

1) Pendapatan Komisyen: Sekarang ini setiap 21hb setiap bulan (kadang-kadang cepat sikit, kadang-kadang lambat sikit) ToneExcel akan bank in kan komisyen lebih RM30,000 dalam akaun saya. Saya tak perlu buat apa2 lagi kerana ia telah jadi pasif/pencen income. Sebabnya saya telah mempromosikan simkad ini kepada rakan-rakan selama 3 tahun, dan sekarang saya menikmati hasil penat lelah tersebut. Contohnya pada bulan April 2013 sahaja, jumlah komisyen yang saya terima daripada program ini adalah RM33,200.00

2) Motivasi Sendiri: Pada 21hb July 2012, saya telah menghadiahkan diri saya sendiri dengan membelikan sebuah BMW 3-Series, bukan baru tapi 2nd Hand, murah saja harganya, cuma saya beli kereta tersebut CASH dan ianya 100% datang dari komsiyen TuneTalk/ToneExcel ini. Dan saya boleh berkata:

"Inilah hasil Bisnes ToneExcel yang saya buat dalam masa 3 tahun dengan bermodalkan duit sebanyak RM80, iaitu kereta sebuah BMW cash dan juga pencen sebanyak RM30,000 setiap bulan"

 

Di bawah ini adalah pendapatan sebenar yang diperolehi oleh Tuan Mazelan Abas. Pendapatan beliau setiap bulan semakin meningkat. Boleh jadi selepas ini giliran anda pula.

Dan apa kata Tuan Mazelan Abas tentang pendapatan yang diperolehinya?

"Jika anda nak tahan duit jangan masuk pun dah jadi tak boleh, ia akan berlaku juga. Komisyen semakin membesar dan mula tak masuk akal. Anda terpaksa menerima komisyen yang banyak dari Tone Excel."

Dengan hanya bertukar menjadi pengguna talian prepaid TuneTalk/ToneExcel, anda akan mendapat banyak kelebihan.

Pertama
Anda akan dilindungi dengan insuran kemalangan (PA) dari TUNE Insurance sebanyak RM100,000. Wow! Dengan satu kelebihan sahaja, ia sudah membezakan dengan telco yang lain. Dulu anda pakai handphone, kalau apa-apa berlaku, ada telco handphone anda nak bagi duit pada anda atau keluarga anda?

Kedua
Setiap kali anda topup, anda akan dapat point dan apabila dikumpulkan boleh ditukarkan kepada tiket kapal terbang AirAsia atau pun dengan Handphone terkini.

Ini contoh point yang anda akan perolehi setiap kali anda topup di kedai topup:

atau anda boleh klik disini untuk keterangan lanjut.

Ini pula sebahagian contoh destinasi pelancongan dan point yang diperlukan supaya anda boleh claim tiket percuma tersebut.

atau anda boleh klik disini untuk keterangan lanjut.

Ini pula sebahagian contoh jenis handphone terkini dan bilangan point yang diperlukan supaya anda boleh claim Handphone percuma dari TuneTalk.

atau anda boleh klik disini untuk keterangan lanjut.

Siapa nak bagi? Selama ini anda topup, ada ke dapat point yang boleh bawa anda jalan-jalan secara percuma dan dapat handphone PERCUMA?

Ketiga
Anda boleh kekalkan nombor lama ke dalam SIM kad Tune Talk ini. Mungkin anda sedang pakai nombor telefon dari telco yang lain, dan anda sangat sayang nombor tersebut, anda boleh kekalkan nombor tersebut ke dalam SIM kad Tone Excel ini, asalkan nombor lama itu didaftar dengan nama anda.

Keempat
Anda boleh top-up di mana-mana kedai yang jual topup di seluruh Malaysia dan juga secara online. Kedai runcit di bawah rumah saya pun ada menjualnya jika disediakan kemudahan e-pay. Sangat mudah untuk topup prepaid Tune Talk di mana-mana saja!

* Anda hanya perlu memperkenalkan SIM kad beharga RM80 kepada seberapa ramai kawan-kawan anda secara online ataupun offline. Itu sahaja. Serta merta anda memperolehi komisyen RM20.

* Maka setiap kali mereka top-up, anda akan mendapat komisyen daripadanya. Jika mereka menggunakan SIM kad itu seumur hidup, maka seumur hiduplah anda akan mendapat komisyen tersebut.

* Mereka bukan beli top-up dengan anda, mereka boleh top-up dimana sahaja, seperti di 7-Eleven, stesyen minyak, Maybank2u, CIMB Clicks, epay, kedai-kedai top biasa, dan setiap kali mereka topup dan setiap kali itu jugalah anda akan mendapat komisyen. Kerja anda hanya jual SIM kad.

* Komisyen anda bukan satu peringkat affiliate sahaja, tapi TIGA PERINGKAT!!

* Bukan itu sahaja, anda juga akan menerima bonus tahunan. Pasti hidup anda tidak lagi seperti sebelumnya!

1. Anda boleh berkata, "Saya tidak mahu nombor lain, saya suka nombor ini". Itu tidak menjadi masalah kerana kita boleh kekalkan nombor kegemaran kita dengan menggunakan "port-in".

2. Anda boleh berkata, " Saya sudah ada handphone". Sebenarnya, adalah menjadi perkara biasa seseorang memiliki lebih daripada satu handphone ataupun SIM kad. Ini adalah kerana:

* Ada nombor yang digunakan untuk tujuan peribadi dan ada nombor untuk bisnes.

* SIM kad Tunetalk boleh digunakan apabila nombor handphone di "block" kerana lambat bayar.

* SIM kad Tunetalk boleh digunakan apabila tiada line coverage untuk handphone anda.

* SIM kad Tunetalk boleh digunakan apabila SIM kad asal rosak.

Jadi, tiada alasan lagi untuk anda tidak menyertainya.

 

"Perniagaan Internet yang kita tidak dapat ketepikan"
 

"Tune Talk Tone Excel adalah perniagaan Internet yang kita tidak dapat ketepikan. Sudah pastinya kos yang rendah, pulangan yang tinggi, minimum servis dan juga paling kurang masalah adalah menjadi kelebihannya. Pada hari ini, hampir setiap orang tahu menggunakan telefon bimbit dan ada yang memiliki lebih daripada satu telefon bimbit. Nasihat saya, jika sudah mempunyai telefon bimbit, jadikan Tune Talk Tone Excel adalah telefon "backup" anda. Sudah pasti, kelebihan memiliki perniagaan telekomunikasi yang amat berkembang pesat ini menjadi milik anda. Jangan ditanya samada bagus atau tidak, yang pasti, anda tidak akan menyesal memiliki perniagaan telekomunikasi ini."
Aridz Ridzuan
012-298 7757

 

Prepaid TuneTalk adalah sama dengan prepaid dari company yang lain. Terdapat beberapa kelebihan jika anda menggunakan prepaid TuneTalk.

1. Jika anda menggunakan prepaid TuneTalk, anda boleh mengekalkan nombor prepaid lama anda samada 012, 019, 017, 013, 014 dll, tanpa perlu menukar ke nombor yang lain, atau anda boleh menggunakan nombor baru yang bermula dengan 010-5xxxxxx.

2. Julung-julung kali di Malaysia, jika anda menggunakan prepaid TuneTalk, anda akan dilindungi dengan insuran kemalangan peribadi yang di keluarkan oleh Tune Insurance sebanyak RM100,000. Bayangkan hanya dengan menggunakan prepaid Tune Talk tak pasal-pasal anda dapat perlindungan insurance (Insuran ini hanya aktif jika anda memakai tunetalk prepaid ini selama dua bulan dan minima jumlah topup setiap bulan adalah RM30).

3. Anda boleh topup di mana-mana kedai menjual prepaid diseluruh negara (termasuk Sabah dan Sarawak), kedai yang mempunyai e-pay, 7-Eleven, Maybank2u, CIMB click, e-banking EON bank dan RHB bank, di seluruh Pam Station yang mempunyai e-pay. Kalau pakai Maybank2u pilih Select Top-Up with PIN. Dan mungkin anda tak percaya, dalam kapal terbang Airasia juga boleh topup kerana Tune Talk adalah kumpulan syarikat yang sama dengan Airasia, Tune Hotel, Tune Insurance, Tune Money dan sebagainya.

4. Yang paling besar, TuneTalk ToneExcel mempunyai PROGRAM AFFILIATE (Yahoooooooo!!) – di mana kita boleh menjadi broker mereka secara online atau offline, menjana pendapatan melalui komisyen yang mereka berikan sekiranya kita mengembangkan perniagaan prepaid TuneTalk ini. Ini merupakan peluang terbesar untuk kita berkembang bersama-sama mereka dan mendapat sedikit keuntungan daripada program mereka ini. Dan tahukah anda, tidak ada mana-mana syarikat Telco di Malaysia bahkan di dunia yang menyediakan Program Affiliate ini, hanya Tune Talk-Tone Excel saja yang menyediakan!

Sekiranya kita ingin menyertai Program Affiliate TuneTalk-ToneExcel ini, di bawah ini adalah cara-caranya:

1. Anda perlu menjadi penguna TuneTalk-Tone Excel dengan bayaran sebanyak RM80 sahaja. Maka kita akan mendapat satu SIM kad yang seperti ini:

Dengan bayaran sebanyak RM80, kita akan mendapat air-time sebanyak RM30, credit kita untuk membuat panggilan. Charge panggilan Tone Excel-Tune Talk tidak sama dengan charge panggilan TuneTalk yang biasa, kerana jika kita menyertai affiliate program Tone Excel, charge panggilan kita adalah 32 sen seminit (dan 26 sen untuk minit ke 3 dan seterusnya) dan 13 sen per SMS.

2. Kita perlu top-up minima sebanyak RM20 setiap bulan, (maksudnya tak semestinya sekali gus, kalau mereka topup sepuluh sepuluh pun tak mengapa, asalkan jumlah sebulan minima RM20). Saya rasa yang ini tak jadi masalah, kerana kebanyakkan daripada pengguna prepaid menggunakan prepaid lebih daripada RM20 setiap bulan. Kita boleh topup di mana-mana kedai topup di seluruh Malaysia.

3. Jika anda memperkenalkan (sponsor) kepada orang lain, anda akan mendapat komisyen segera RM20. Bukan itu sahaja, setiap kali mereka topup sepanjang umur mereka menggunakan prepaid tersebut. Maka sepanjang umur kita juga akan mendapat komisyen. Residual Income iaitu kerja sekali income sepanjang hayat, selagi mereka top-up.

Dan setiap level adalah infinity, bermakna ada boleh sponsor seberapa ramai yang ada mahu dan boleh.

Contohnya:

Jika anda sponsor seramai 20 orang di level Pertama, maka setiap bulan sekiranya mereka topup sebanyak minima sekali pun iaitu RM40, maka anda akan dapat:

RM40 x 6% x 20 = RM48

Sekiranya 20 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di level kedua anda sudah ada 200, maka sekiranya mereka topup sebanyak RM40 setiap bulan seorang, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:

RM40 x 3% x 200 = RM240

Sekiranya 200 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di Level Tiga anda sudah ada 2000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka topup sebanyak RM40 adalah:

RM40 x 11% x 2000 = RM 8,800

Maka jumlah yang akan anda perolehi adalah:

RM48 + RM240 + RM8800 = RM9,088.00 sebulan

Pembayaran akan dilakukan pada setiap 21 haribulan terus ke akaun bank anda.

Tone Excel membayar komisyen setiap kali mereka topup sehingga Level-3 dan setiap level adalah infiniti iaitu tiada had.

Bayangkan kalau kawan atau orang yang kita taja memakai handphone tersebut selama 5 tahun, maknanya selama itulah kita akan dapat komisyen selagi dia topup. Kita duduk rumah, mereka topup di kedai, kita dapat komisyen, ini baru namanya duduk rumah dapat duit.

Ingat, anda berkemungkinan menjana pendapatan lebih daripada itu setiap bulan, kerana itu saya beri contoh jika anda sponsor 20 sahaja, kalau anda sponsor lebih daripada itu, maka pencen anda pun akan menjadi lebih. Jika anda top up RM60, anda akan memperolehi:

Kita lihat pula komisyen yang diperolehi sekiranya topup RM60.

Jika anda sponsor seramai 20 orang di level Pertama, maka setiap bulan sekiranya mereka topup sebanyak minima sekali pun iaitu RM40, maka anda akan dapat:

RM40 x 10% x 20 = RM80

Sekiranya 20 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di level kedua anda sudah ada 200, maka sekiranya mereka topup sebanyak RM40 setiap bulan seorang, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:

RM40 x 3% x 200 = RM240

Sekiranya 200 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di Level Tiga anda sudah ada 2000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka topup sebanyak RM40 adalah:

RM40 x 13% x 2000 = RM 10,400

Maka jumlah yang akan anda perolehi adalah:

RM80 + RM240 + RM10400 = RM10,720.00 sebulan

Tiada had untuk setiap level. Anda boleh sponsor 10, 50, 100, 200 orang atau lebih lagi untuk setiap level.

Kelebihan seterusnya, downline anda tidak perlu bersusah payah untuk top-up atau mencari anda untuk topup, mereka boleh pergi ke mana-mana kedai top-up dan top-up, anda hanya tahu 'collect' komisyen sahaja.

Pengalaman saya, belum pernah saya jumpa satu perniagaan yang semudah ini, setakat ini, jika saya cerita pada 10 orang, biasanya 10-10 tersebut akan menyertainya program affiliate ini.

Mungkin anda terfikir senangkan nak dapat sampai dua tiga ribu atau lebih orang nak join program ni, jangan susah, waktu ini terdapat hampir 20 juta pengguna prepaid di seluruh Malaysia, kita sponsor 1% pun dah bersamaan 200,000 orang. Lagi satu biasanya level 2 dan 3 bukan kita yang sponsor, tapi downline kita.

"Produk keperluan! Modal rendah! Tiada risiko!"
 

Program Affiliate Tone Excel rocks!
Satu peluang perniagaan yang mempunyai potensi yang sangat besar.
Produk keperluan! Modal rendah! Tiada risiko! Hanya jadi Tunetalk sebagai line utama.
Satu-satunya produk keperluan yang boleh dijadikan sebagai perniagaan yang mampu memberi pendapatan berulang (recurring income) dengan hanya sekali kerja.
Rugi besar kalau tak ambil peluang ini yang sudah ada di depan mata, kerana HP memang telah kita gunakan.
Ishak Din
010-517 3358

 

"Potensi pasaran sebanyak 33 juta orang seluruh Malaysia!"
 

Salam sejahtera.

1) Kelayakan dlm perniagaan ini ada dua: umur mesti 12 tahun dan keatas & mempunyai handphone (hp). Hp adalah suatu produk keperluan dan sukar kita nak jumpa org Malaysia yang berumur 12 tahun dan keatas, tidak pakai hp. Inilah potensi pasaran kita dan lebih 33 juta hp telah didaftarkan setakat ini.

2) Modalnya sebanyak RM80 sekali seumur hidup adalah sangat halus, bila kita bandingkan apa yg akan kita akan perolehi. Ramai sangat pengguna2 hp yg mampu utk mencuba perniagaan ini jika dibandingkan perniagaan2 konvensional dan MLM yg lain.

3) Kursus lengkap tentang perniagaan ini ada di dlm internet di bawah kelolaan Sifu Mazelan Abas. Kalau yg tiada komputer, buku tentang bagaimana nak mulakan perniagaan in yg lengkap telah di sediakan oleh Sifu Mazelan.

4) Maintenance bulanan dlm perniagaan ini hanya RM20 sahaja. Kebanyakkan bil bulanan hp kita melebihi RM20 dan kalau kita tak buat perniagaan ini, kita pasti akan menggunakan hp hampir setiap hari.

5) Biasanya org yg mengguna hp akan dapat 3 perkara: bercakap, bersms & berinternet. Tetapi pengguna SIM kad ToneExcel mendapat 7 perkara: bercakap, bersms, berinternet, insuran kemalangan RM100 ribu, bila topup akan mendapat point yg boleh ditukarkan kpd tiket kapal-terbang, mendapat corporate rate di Tune Hotel di seluruh dunia & lesen utk berniaga.

6) Outlet utk topup ada di merata-rata tempat di seluruh tanah air. Pengguna bila hendak topup, mereka tak akan cari kita sebab kita bukan penjual topup. Bayangkan bila kita sedang tidor, duit masuk sebab org yg kita kenal & yg tidak kita kenal sedang guna hp. Luar biasa perniagaan ini. Hebat WOW.

7) Syarikat Tune Talk memang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.

8) Pelan pemasaranya sangat mudah utk difahami & mudah diduplikasi.

Akhir sekali, kami ingin mengucapkan jutaan terima kpd TuneTalk & Tone Excel kerana menyediakan platform utk kami berniaga. Kami juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kpd upline kami En Ishak Din kerana banyak membantu selama ini & especially to Sifu Mazelan yg menyediakan sistem terbukti berkesan utk seluruh ahli Tone Excel di Malaysia.

Pn Jahlilawati Abu Bakar
Selangor
Juara Penaja Terhebat May 2013

 

"Pelan pemasaran paling mudah!"
 

Saya amat tertarik dengan program Tone Excel yang menyediakan platform termudah untuk kita capai impian kita semua iaitu suatu pelan PENCEN yang mudah, berkesan yang berkekalan, insyaAllah.

Ia bukan sahaja tersangat murah malahan pelan yang paling mudah difahami serta boleh diikuti oleh semua pengguna handphone di Malaysia in (kini ada lebih dari 26 JUTA pengguna handphone keseluruhannya di Malaysia & semakin bertambah). Pelan ini juga sesuatu keperluan iaitu 'talian telefon bimbit' sama seperti Maxis, Celcom, Digi namun pelbagai kelebihan yang sangat menarik menjadikannya sesuatu yang boleh menarik kesemua pengguna telefon mudah alih di Malaysia mula menggunakan sistem ini.

DAZARUL Hj. MOHD BADARUDIN
Ipoh Perak

Adakah anda ingin melihat lagi testimoni? Segeralah daftar dan promosikan pada rakan anda sebelum mereka yang mengisi testimoni kejayaan di bawah ini....

"Cukup bulan bonus dan komisyen terus masuk dalam bank!"
 

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.Pada asalnya saya diperkenalkan tentang program ini dari rakan saya. Tetapi tujuan asal hendak bertanyakan tentang pelaburan. Saya tak minat nak cari-cari orang ni bila rakan saya sibuk mempromosikan program ni pada saya. Esoknya saya berkongsi dengan rakan saya di pejabat tentang program ni. Setelah habis saya cerita, rakan saya terus kata " Baguslah Wan prepaid ni". Dia terus seluk poket dan bagi saya duit untuk daftarkan dia. Saya terkedu dan berkata pada diri saya " Aku tak masuk lagi tapi member aku nak join dah, rugilah aku!!!" Malam itu juga saya daftarkan diri saya dan belajar tentang program ni. Tuhan buka pintu rezekiNya pada saya. Alhamdulillah cukup bulan bonus dan komisyen terus masuk dalam bank.
Kawan-kawan semua berhentilah jadi promoter tak bergaji.
Mari kita sama-sama kayakan diri sendiri.

Mohd Reedhuan b Mohamed
Johor Bahru, Johor.

Harga sekeping SIM kad ToneExcel ini adalah RM80 (di dalamnya terdapat kredit RM30).

Talian yang digunakan adalah talian TuneTalk (Saham dimiliki oleh TuneGroup dan juga Celcom).

Kadar panggilan seminit adalah 32 sen (dan 26 sen untuk minit ke 3 dan seterusnya), SMS 13 sen dan surfing Internet adalah 10 sen/Mb

Untuk melayakkan anda mendapat komisyen ialah dengan topup minima RM20 setiap bulan.

Untuk melayakkan anda mendapat komisyen dan juga perlindungan insurans yang berterusan ialah dengan topup minima RM30 setiap bulan.

Untuk data package, ada yang RM17 seminggu (200mb), ada yang RM64 sebulan (1 Gb), ada yang RM99 sebulan (3 Gb). Untuk penerangan lanjut tentang data package ini boleh hubungi 010-5000 969.

Untuk maklumat selanjutnya sila klik sini.

Apa pun, Tune Talk Tone Excel adalah prepaid yang terbaik di antara semua kerana:

Lihat pula caj panggilan Tune Talk berbanding telco yang lain. Adakah anda mendapat faedah bulanan komisyen selain dari menggunakan SMS atau membuat CALL? Hanya Tune Talk sahaja yang menguntungkan anda jika dikira dari segi penggunaan dan pendapatan bulanan yang bakal diperolehi. Maaf, telco lain tidak ada "pendapatan", hanya duit kita yang mengalir seperti air pada mereka sebagai pengguna setiap bulan.

"Program ini terlalu ringkas dan terlalu mudah untuk dijalankan!"
 

Sebelum ini saya seorang yang sangat benci dengan program affiliate, pada mulanya saya diperkenalkan mengenai Program Tone Excel oleh seorang sahabat semasa kami minum petang. Dia meminta saya menyiasat tentang Program ini, lalu saya pulang ke rumah tanpa membuka Laman Tone Excel kerana apa yang saya fikir Program ini sama sahaja dengan  program affiliate yang lain. Keesokkannya sahabat saya itu bertanya adakah saya sudah membuka Laman Tone Excel tersebut saya mengatakan "sudah" sedangkan saya belum membukanya. Dalam hati memikirkan apa yg patut saya jawab jika sahabat saya itu bertanya lebih lanjut tentang Program Tone Excel..
Lalu saya pun menonton Video Promo Tuan Mazelan. Apa yg saya fikirkan  setelah menonton Video tersebut iaitu program ini terlalu ringkas dan terlalu mudah untuk dijalankan. Setelah menonton video tersebut saya terus mendaftar dgn sahabat saya itu.

Saya memulakan perniagaan yg mudah ini di kedai kopi sewaktu minum pagi, makan tghari, minum petang, masa melepak dengan kawan kawan..  dengan cuma membuka video Promo Tuan mazelan kepada rakan-rakan tanpa saya perlu bercakap apa apa, mereka sudah tertarik mengenai program Tone Exel ini.

Dengan cara Promosi melalui video sahaja pada hari ke 3 saya baru menyertai Tone Excel saya telah berada di ranking No3. Saya seperti tidak percaya program ini terlalu mudah. Lalu saya teruskan memperkenalkan Program ini melalui FaceBook dan saya teah mendapat Downline dari Johor dan Kedah. Lebih kurang 15 hari saya Join Program ini saya sudah menjadi Juara Bulan October. Terima Kasih kepada Tuan Mazelan Abas kerana Videonya banyak membantu saya dan terima kasih juga kepada Tone Excel kerana menyediakan Program yang Mudah ini

ZAHARUDIN BIN MOHAMAD YUSOP
BENTONG, PAHANG.
Juara Penaja Terhebat Oktober 2012

 

"Walaupun baru beberapa kawan saya taja, tapi komisyen tu dah nampak melalui website rasmi Toneexcel"
 

Pada mulanya saya dikenalkan oleh kawan sekerja tentang kelebihan menggunakan simkad toneexcel. Kawan tu sponsor ja simkad tu, daftarkan saya dan suruh saya pakai simkad toneexcel. Saya tidak percaya penerangannya, tapi setelah dia bagi tengok betul ada pulangannya, baru saya yakin dan saya pun cuba belajar menaja orang. Walaupun baru beberapa kawan saya taja, tapi komisyen tu dah nampak melalui website rasmi tunetalk-toneexcel. Sudah 15 tahun saya menggunakan hp dan topup dah tak terkira, tapi tiada apa-apa point dan komisyen saya dapat. So saya seru kawan-kawan yang menggunakan hp,bertukar lah ke simkad toneexcel kerana menggunakan simkad ini betul-betul wow….

Jeffry bin Yitshup
Kudat, Sabah

 

"Ternyata ianya sangat berbeza berbanding dengan program-program yang lain"
 

Pertama kali saya terjumpa program ini hanya sekadar baca intro sahaja. Tetapi apabila email masuk hari demi hari tiba-tiba hati ini terasa ingin membaca lebih mendalam lagi apa yang menarik sangat program ni. Apabila saya dah mula baca,melihat video,memahami langkah demi langkah serta kelebihan yang terdapat dalam program tunetalk tone excel ini,saya dah mula rasa tertarik & ternyata ianya sangat berbeza berbanding dengan program-program yang lain. Hampir 1 bulan lebih saya meneliti & melihat perkembangan program ini,hari demi hari saya tengok ada sahaja orang yang dah join,ini yang buatkan hati saya mula terbakar. Saya makin tak boleh sabar lebih-lebih lagi apabila saya cerita pada keluaga tentang konsep program ini & mereka mula yakin & berminat untuk join.
Pada mulanya saya telah buat tempahan melalui online kerana tidak tahu penaja terdekat yang boleh saya beli simkad tersebut. Tetapi pos agak lewat sedikit tiba membuatkan saya semakin tidak sabar untuk menerima simkad tersebut. Saya terus menghubungi en.Ishak & bertanyakan tentang simkad tunetalk tone excel. Beliau memberitahu bahawa beliau ada menjual simkad tersebut. Tanpa berlengah lagi saya terus ke rumahnya pada petang tersebut untuk mendapatkan 2 keping simkad. Selang dua hari kemudian saya telah membeli satu lagi simkad tunetalk tone excel dari en.Ishak. Kini saya sudah mula menikmati bonus kerana telah memperkenalkan program tunetalk tone excel ini kepada keluarga & bakal menerima komisyen apabila mereka topup nanti.

Jika anda rasa RM80 untuk simkad ini dapat mengubah hidup anda,keluarga anda & dapat menambah nilai hidup lebih ramai lagi orang diluar sana,sertailah & bantulah mereka kerana lebih ramai yang tidak akan tahu jika di kawasan/wilayah anda sendiri tidak bantu mereka memperkenalkan tentang bagusnya program tunetalk tone excel ini untuk mereka.

"JADIKAN HIDUP ANDA LUAR BIASA & BUKAN LAGI HIDUP BIASA-BIASA SEPERTI DULU"

SHAHRIL RIDZUAN YUSOF
PUCHONG SELANGOR

 

"Terima kasih Tunetalk Tone Excel memberi peluang untuk saya mencapai kejayaan yang cemerlang"
 

Pada 12 December 2012, ialah tarikh saya menyertai program ini yang diperkenalkan oleh Christine Low. Mulanya, saya tidak faham dan tidak yakin dengan program ini. Disebabkan saya tidak pernah mendengar prepaid card boleh mendapatkan komisyen, tetapi saya nampak kejayaan kawan-kawanya.Selepas itu, saya berusaha memahami semua polisi tunetalk tone excel. Dalam masa satu bulan ini, saya promosi product ini dengan semua kawan-kawanya, keluarganya.

Bulan inin saya berjaya mendapat 16 downline dalam masa sebulan ini.Saya akan berusaha lagi untuk mendapatkan lagi banyak downline dalam tahun 2013 ini.Saya mengucapkan ribuan terima kasih Tunetalk Tone Excel memberi peluang untuk saya mencapai kejayaan yang cemerlang.

NELLY TING SIEW TSIEU
JOHOR BAHRU, JOHOR
Juara Penaja Terhebat Disember 2012

 

"Dengan penerangan yang mudah orang akan jadi ahli dengan mudah"
 

Assalamualaiku/salam satu malaysia...

Syukur Alhamdulilah..saya baru saja menyertai program bisnes Tone Excel ini pada 8hb Mei 2013, WOW !!!.. keputusan nya hebat sekali, pelannya cantik dan menarik, amat mudah di jalankan, dan amat mudah di terima orang ramai, tak sama dengan bisnes yang saya pernah ikut sebelum ini, jika dibuat bersungguh-sungguh kita akan dapat limpahan downline yang ramai, komesin masuk setiap hari laju, pendapatan bertambah setiap hari, kerana bisnes ini adalah satu keperluan, semua orang menggunakan prepaid prabayar amat mudah sekali, dengan penerangan yang mudah orang akan jadi ahli dengan mudah dan seterusnya menjalankan perniagaan ini seperti kita menjalankannya, tidak mustahil satu hari nanti kita akan berjaya seperti orang yang telah berjaya dalam bisnes ini. jom join bisnes ini..

" Bermula di sini untuk Berjaya "

Adnan Joldi
Sandakan Sabah

 

"Saya menyertai program Wow Toneexcel/Tunetalk ini kerana kekuatan produknya adalah untuk keperluan setiap orang"
 

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia. Saya menyertai program Wow Toneexcel/Tunetalk ini kerana kekuatan produknya adalah untuk keperluan setiap orang. Syukur Alhamdulillah berkat semangat dorongan isteri, keluarga dan rakan2, saya teruskan mempromosi/menaja program ini tanpa rasa jemu. Program ini sangat mudah untuk difahami dan maintenennya tidak beban jika dibandingkan dengan produk2 lain. Alhamdulllah respon prospek juga positif dan sekurang2nya dapat memberi peluang kepada masyarakat berniaga/side income tanpa modal yang besar. Oleh itu saya sarankan agar kita jadilah pengguna bijak seperti saranan kerajaan. Sebagai pengguna tunetalk toneexcel kita sebagai pengguna mendapat faedah seperti PA Insuran / Tiket Air Asia dan Pendapatan (RM). Terima kasih Toneexcel

FAIZAL BIN JALAL
IPOH PERAK
Juara Penaja Terhebat April 2013

 

"Bila saya join dengan program Tone Excel ini, saya dapati ianya memang berbaloi- baloi"
 

Salam sejahtera dan salam 1 malaysia...wow!!!! pada mulanya memang saya tidak yakin dengan program ini. Dua kali rakan saya memperkenalkan program ini....
tapi apa bila saya join dengan program toneExel ini, saya dapati ianya memang berbaloi- baloi. Hari ke hari network saya semakin berkembang dan pendapatan sya pun bertambah.

Jadi jangan la kita lepaskan peluang yg ada ini. Pada rakan-rakan di luar sana mari kita pakat-pakat join toneExel..KALAU BUKAN KITA SIAPA LAGI, KALAU BUKAN SEKARANG BILA LAGI.
TONEEXEL WOOOOOWWWWWW!!!!!!

EDDY HAMDI BIN AMINUDDIN
KENINGAU, SABAH

 

"Komisyen saya semakin bertambah dari bulan ke bulan"
 

Salam sejahtera rakan-rakan seperjuangan semua.....saya mula menyertai program ni bulan januari 2012....saya amat berterima kasih kepada saudara bert kerana memperkenalkan program ni kepada saya....melalui program ni, sedikit sebanyak dapat membantu meringankan tanggungan saya....pada saat ini 11:56pm bersamaan 20/06/2012, saya telah menyertai program ni lima bulan lebih. Apa yang saya dapati, komisyen saya semakin bertambah dari bulan ke bulan dan juga network saya bertambah dari masa ke semasa....kenapa......???? Persoalannya????? Kenapa berlaku sedemikian?????????

Kerana ini adalah keperluan asas dan tidak salah jika saya katakan top-up adalah beras nombor dua......
Jangan buang masa dan bertindak cepat...siapa cepat dia dapat...siapa kerja keras, wilayahnya bertambah luas dan secara ridak langsung komisyen pun bertambah.....
Hidup Toneexcel-Tunetalk!!!!!

HAMKA BIN MARSALING
KOTA KINABALU SABAH

 

"Bisnes ini sudah KUKUH berada di pasaran sejak 2 tahun lepas & pasaran masih lagi LUAS untuk sesiapa yang POSITIF nak mencari pendapatan sampingan dengan menggunakan handphone"
 

Salam sejahtera,
Sudah bermacam-macam bisnes saya buat termasuk la MLM tak kira samada offline @ online tetapi kebanyaknnya tidak berjaya, tetapi dengan bisnes Tunetalk ini saya nampak bisnesnya Simple, Mudah & Modalnya Rendah yg mana semua orang mampu menyertainya & melakukannya secara sampingan hanya 100% dari rumah, tambahan pulak produknya simkad prepaid/talian prepaid adalah satu produk KEPERLUAN, semua orang di Malaysia yang mana setiap orang yg berumur antara 12 tahun - 65 tahun menggunakannya. Bisnes ini sudah KUKUH berada di pasaran sejak 2 tahun lepas & pasaran masih lagi LUAS untuk sesiapa yang POSITIF nak mencari pendapatan sampingan dengan menggunakan handphone...Guna handphone anda dengan BIJAK!!!

Zamora @ Zahari Mohd Rais
Johor Bahru, Johor.

 

"Cukup lumayan"
 

Saya sudah terlibat dengan duit online bisnes ini hampir mencecah 5 tahun. Sebelum ini saya banyak menyertai pelbagai online bisnes.Tetapi satu pun tidak mendatangkan hasil yang di janjikan. Begitulah adat apabila kita menyertai sesuatu online bisnes, adakala untung adakala rugi. Tetapi sejak saya di perkenalkan dengan Refferal Program Tunetalk Toneexcel ini 2 tahun yang lepas, saya mulai sedar sebenarnya untuk memulakan atau menyertai sesuatu perniagaan di internat kita perlu sedar di mana kemampuan kita seperti adakah kita mampu untuk maintain setiap bulan, adakah kita menggunakan produk tersebut dan bukan bebanan kepada kita dan banyak lagi...

Alhamdulillah Program TUNE TALK TONE EXCEL ini menjadi pemangkin baru dunia online bisnes di Malaysia.
Belum ada lagi perniagaan yang cukup menguntungkan setakat ini dengan berbekalkan modal RM 80 dan kadar maintan sebulan cuma RM 20 dengan komisyen yang di perolehi sehingga 11% daripada nilaian top up setiap downline. Cukup lumayan. Jangan lepaskan peluang keEMASan ini. Mulakan langkah pertama dengan menjadi pengguna simkad ini.

Ibrahim Omar
Muadzam Shah, Kuantan, Pahang

 

"Sekarang sya tak perlu keluarkan duit utk bayar bil...Tone Excel bagi saya pendapatan hari-hari"
 

Salam Sejahtera 1Asia. Talian Hp Tunetalk Dalam TONE EXCEL BUSINESS OPPORTUNITY adalah peluang perniagaan yang sangat2 berpotensi BESAR!!..

Produk Keperluan setiap minit...Semua orang Mampu Buat..Bisnes bermodal paling Rendah .Jika modal setakat RM80 kita tidak mampu buat jangan harap biz lain kita bleh berjaya...Biar bermula dari kecil dahulu. Sebelum ini sya bayar bil HP RM450 sebulan...sekarang sya tak perlu keluarkan duit utk bayar bil...TONE EXCEL bagi sya pendapatan hari2.
Tahniah kepada semua members dari Kudat,K.Marudu,Pitas,K.Belud, Tuaran, Keningau, Papar, Sandakan, Tawau, Labuan, limbang, Kota Kinabalu..Power Borneo!!!

" Kalau buat, Boleh ke tak Dapat ? Kalau tak buat, tidak akan dapat ? UR CHOICE!!!" Kami sedia membantu...

Bertyhold E Stanis
Kota Kinabalu, Sabah

 

Tone Excel adalah syarikat yang menjalankan program ini dan menggunakan service provider dari TuneTalk.

Ibu Pejabat Tone Excel
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E, Taman Sri Indah,
Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Sri Petaling, KL
Tel: 010 - 5000 969 atau 010 - 5333 969
Email: info@toneexcel.com

Rakan-Rakan! Saya mengalukan anda semua agar menyertai bisnes ini. Terus-terang saya katakan, rugi sangat-sangat jika anda tak buat!

Pandangan peribadi saya mengatakan, suatu hari nanti TuneTalk/ToneExcel akan menjadi talian telco terbesar di negara Malaysia ini, mengalahkan syarikat-syarikat telekomunikasi gergasi yang lain yang hanya mahukan wang semata-mata. Tahun bila, saya tak tahu lagi.

Pandangan peribadi saya mengatakan, suatu hari nanti ToneExcel akan menghasilkan beberapa jutawan yang mempunyai pendapatan ratusan ribu ringgit setiap bulan, mungkin anda dan juga mungkin saya. Yang pasti orang yang rajin dan konsisten dalam mempromosikan bisnes ini, setakat ini tiada yang kecewa dan mereka menikmati hasil apa yang mereka usahakan. Siapakah yang akan menjadi jutawan tersebut? Mungkin anda dan mungkin juga saya.

Pandangan peribadi saya mengatakan, ini adalah perniagaan TERBAIK yang pernah dihasilkan di Malaysia ini, dengan modal yang amat kecil, tiada resiko, dan untung yang tinggi dan pasif pula. Setelah 2 tahun yang saya menjalankan perniagaan ini, dan selepas itu saya berhenti menaja orang lain, hasilnya, bukan setakat saya kekal menerima komisyen setiap bulan, malah komisyen bulanan semakin naik dan naik dan naik. Mana ada bisnes, bila kita berhenti promote, komisyennya semakin naik. Dan yang lebih hebat lagi, jika saya meninggal dunia hari ini, isteri saya akan mewarisi dan menerima komisyen tersebut setiap bulan, tanpa henti selagi orang lain topup handphome mereka. Jika isteri saya meninggal dunia, komisyen tersebut akan diwariskan kepada anak-anak saya pula.

Bisnes ini kena cari orang ke? Sudah tentu! Kalau ingin mendapatkan pendapatan yang lumayan, pastinya ianya datang dari berniaga, kalau ingin berniaga, pastinya kena jumpa orang dan buat sales, kalau buat banyak sales, bisnes anda akan berkembang. Kalau tak mahu jumpa orang, tak perlu buat sales, kalau tak perlu buat sales, tak perlu ada bisnes, kalau tak ada bisnes, tiada peluang untuk mendapat wang tambahan yang lumayan.

Tone Excel adalah bisnes TERBAIK yang pernah saya jumpa di Malaysia ini.

Tahniah kepada anda yang mahu bertindak segera untuk mengubah nasib anda!! Siapa tahu, anda mungkin seperti saya, dah lama bisnes online, bisnes itu dan ini tapi masih belum temui lubuk emasnya. Sekarang saya sedia berkongsi lubuk emas kepada anda. Lubuk emas yang jika dilaksanakan bersungguh-sungguh, saya jamin akan memberi pendapatan sekurang-kurangnya RM3000 sebulan kepada anda dan meningkat bulan demi bulan. Ya, ini adalah jaminan dari saya. Sertailah sekarang, tiada apa yang rugi kerana modal hanyalah kecil berbanding plan-plan dari syarikat yang lain yang memerlukan modal beratus-ratus yang belum tentu produknya kita pakai setiap bulan.

Ikhlas dari,

Mohd Haiza Adli
019-3653099
mohdhaizaadli@gmail.com

P.S : Mungkin peluang ini bakal menjadi sumber rezeki utama anda kelak dan keputusan anda sekarang adalah langkah paling penting sebagai titik permulaan.

P.P.S. : Peluang ini mungkin akan datang sekali dalam hidup anda dan ia akan pergi begitu sahaja tanpa memberi apa-apa kesan kepada anda TETAPI jangan hairan jika ada sahaja iklan di TV, billboard dan seumpama dengannya sebagai usaha syarikat untuk membantu agen affiliate WOW Tone Excel mengembangkan pemasaran Tune Talk. Bertindaklah SEKARANG !

 
PENAFIAN : Ini adalah laman web peribadi untuk tujuan promosi bagi pemilik web. Web ini bukan web rasmi bagi syarikat yang menjalankan perniagaan ini. Segala potensi pendapatan yang dinyatakan adalah simulasi dan bergantung kepada usaha individu yang terlibat untuk mencapai sasaran pendapatan yang dicadangkan.
Tunetalkmobile.com © 2013